icon-avc
Home |
 • Coachopleiding |
 • Peer2Peer Coaching

  Peer2Peer Coaching 


  Het Peer2Peer Coach programma van de Associatie voor Coaching is bedoeld om je als coach verder te professionaliseren. Coachen is voornamelijk een vakgebied wat je ontwikkeld door veel te oefenen en hierop (structureel) te reflecteren. Met dit Peer2Peer programma word je gekoppeld aan een coach en een coachee om je vaardigheden als coach te oefenen en te ontwikkelen en als coachee wellicht je ontwikkelpunt verder uit te diepen in een coachgesprek. 

  Voldoen aan de eisen van de beroeps vereniging (ICF/EMCC)

  De eisen van de beroepsverenigingen met betrekking tot het maken van praktijk uren worden steeds meer aangescherpt. Voor veel coaches blijkt het lastig voldoende praktijkuren te maken om zich op korte termijn te laten registreren als geaccrediteerd coach. Deze Peer2Peer Coaching helpt met het maken van deze praktijkuren. Elk uur dat je hier Peer2Peer coacht mag je opnemen in je coachregister en gebruiken als praktijkuur. Aangezien je je diensten als coach gebruikt om iemand te coachen en je je daarnaast beschikbaar stelt om gecoacht te worden door een andere coach, worden je eigen coachuren gezien als betaalde coachuren. Hiermee kun je de uren opnemen in het register als betaalde uren.

  Ook voor deelnemers aan coachopleidingen

  Het Peer2Peer programma staat ook open voor deelnemers die op dit moment bezig zijn met een geaccrediteerde coach opleiding. Dit kan een opleiding zijn welke geaccrediteerd is door de ICF of door de EMCC. Tijdens je inschrijving kun je aangeven dat je deelnemer van een opleiding bent. Je wordt dan (bij voorkeur) gekoppeld aan een andere deelnemer van een opleiding zodat je samen kunt oefenen. Bijna alle opleidingen met een geaccrediteerd programma eisen ook praktijkervaring. Via deze weg heb je een extra mogelijkheid mensen te coachen.