icon-avc
Home |
 • Professionalisering |
 • Ontological Coaching in Action

  Ontological Coaching in Action 


  Wat is Ontological Coaching? 

  We zijn ‘human beings.’ Niet ‘human doings’. Ontologie is de studie van ‘Zijn’. Ontological Coaching is de manier van coachen die zich richt op hoe we in het leven staan en omgaan met onregelmatigheden daarin. Daarvoor wordt integraal aandacht besteed aan zowel taal, emoties als hoe we dat belichamen. Door en met taal geven we betekenis aan de werkelijkheid. Emoties en stemmingen geven richting aan wat voor acties we verkiezen en wat we doen en laten. Dat belichamen we in onze houding, ademhaling en spierspanning, Door zowel aandacht te besteden aan hoe we taal gebruiken, hoe we ons voelen en hoe we ons lichamelijk verhouden tot de werkelijkheid is Ontological Coaching niet alleen uniek maar bovendien bijzonder effectief en is de impact diep en duurzaam. Ontological Coaching is gebaseerd op gedegen onderzoek en een sterk theoretisch fundament dat inzichten uit de biologie (Maturana) combineert met filosofie en taalwetenschap.

  Velen van ons worstelen met de constante eisen die complexe en veelvuldige veranderingen aan ons stellen: ontologisch coachen is een krachtige manier om mensen te helpen mentaal en emotioneel daartegen opgewassen te zijn. Ontological coaching is daarom meer dan alleen een manier van coachen: het is een manier van omgaan met wat het leven tegenwoordig voor eisen aan ons allemaal stelt. 
   

  Korte biografie van de coach / trainer

  Alan Sieler uit Melbourne is een internationaal erkende executive coach, coachtrainer en auteur van diverse standaardwerken over Ontological Coachen (Coaching to the Human Soul: Volume I, II & III).) Hij wordt erkend voor zijn diepgaande kennis van Ontological Caching en zijn bijdrage aan de wereldwijde ontdekking van de waarde van Ontological Coaching.

  Zie ook voor meer informatie:

  Website


  Aan het eind van de 3-daagse opleiding:

  • Begrijp je het conceptuele framework en de principes van Ontological Coaching.
  • Begrijp je hoe specifieke taalkundige activiteiten vormgeven aan onze werkelijkheid en hoe dit te gebruiken in coaching.
  • Op een dieper niveau in staat zijn om te luisteren naar hetgeen de ander beweegt.
  • Begrijp je de belangrijke rol van emoties en stemmingen in diepgaande en blijvende veranderingen en hoe daaraan in coaching aandacht te besteden.
  • Om te gaan met de verbanden tussen taal, emoties en lichaam.

  Deelname aan de opleiding zorgt ook voor:
  Leren werken met een deze krachtige manier van coachen kan ook bijdragen aan het managen van veranderingen, het vergroten van jouw eigen capaciteiten om het  leven te leiden zoals jij dat wil, het ontwikkelen van authentiek leiderschap en het ontwikkeling van meer gezonde en bevredigende relaties met anderen, zowel persoonlijk als professioneel.

   

  CCEU point
  Het volgen van de opleiding wordt gewaardeerd met 22.5 ICF (Core Competence) CCEU punten. De OCiA is een zelfstandige opleiding waaraan aandacht wordt besteed aan het gehele gebied van ontologisch coachen. Deelname eraan geeft bovendien toegang tot de volledige 18 maanden durende opleiding tot gediplomeerde ontologische coach (COCP: ICF ACTP PCC ). Deze opleiding is uniek voor Europa.